Markku Tolvi

Varatuomari, KTM, Helsinki

Tausta itsestäni

Minulla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus liikejuridisten riitojen sekä muiden liikejuridiikan toimeksiantojen hoitamisesta. Vuosien ahkera työskentely on opettanut paljon ja vakuuttanut minut siitä, että erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten toimeksiannot edellyttävät yrittäjyyden haasteiden ja yritystoiminnan kokonaisuuden ymmärtämistä sekä erityisesti henkilökohtaista ja kustannustehokasta palvelua. Tätä tarjoan asiakkailleni. Vain harvalla lakimiehellä on yhtä laaja kokemus ja ymmärrys eri alojen yritystoiminnasta.

Olen lisäksi kiinnostunut asiakkaiden yritystoiminnasta ja heidän menestymisestä. Mielestäni asiakassuhteeseen kuuluu se, että käymme keskustelua ja voimme oppia toisiltamme osana toimeksiannon hoitamista. Opin mielelläni edelleen kaikkea yritystoimintaan liittyen, myös oman ydinalueeni ulkopuolelta.

Pääasiallinen kokemukseni on rakentamiseen, työoikeuteen, työturvallisuusrikoksiin, takauksiin sekä erilaisiin yritystoiminnan sopimuksiin sekä vahingonkorvauksiin liittyvien toimeksiantojen ja yritysten oikeudenkäyntien hoitamisesta. Olen avustanut useissa rakentamiseen liittyvissä toimeksiannoissa pääurakoitsijoita, aliurakoitsijoita, takaajia ja sekä yksityisiä että julkisia toimijoita tilaajina. Eri asemassa olevilla osapuolilla on erilaiset intressit ja tavat ymmärtää asioita. Kaikkien näiden osapuolien avustamisen johdosta tietää jo etukäteen vastapuolelle tärkeät asiat ja osaa esittää asiakkaan asiat vastapuolelle ymmärrettävällä ja heidän toivomalla tavalla. Tämä johtaa asiakkaitteni kannalta parempaan lopputulokseen. Olen lisäksi työskennellyt käräjäoikeudessa ja toiminut yhden ja kolmen tuomarin kokoonpanoissa oikeudenkäyntien ratkaisijana sekä tuomion kirjoittajana, joten tunnen myös asiaasi ratkaisevien käsittelijöiden ajatusmaailmaa ja näkökulman käsittelyyn. Keskityn työsuhteita koskevissa toimeksiannoissa työnantajien ja johtavassa asemassa tai osakkaana toimivien työntekijöiden avustamiseen.

Olen itse toiminut pitkään yrittäjänä ja opiskellut Helsingin kauppakorkeakoulussa jo 2000-luvun alkupuolella yritysjuridiikkaa ja yrittäjyyttä. Lisäksi olen toiminut yli kahdenkymmenen vuoden ajan tiiviissä yhteistyössä eri alojen yrittäjien kanssa. Ymmärrän hyvin yrittäjien kokeman paineen ja sen, että erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten asioissa on yleensä kysymys yritystoiminnan ja yrittäjän tavoitteiden yhdistämisestä. Yritystoiminnan ja yrittäjän tavoitteiden saavuttaminen kokonaisuutena voi monesti olla yksittäistä erävoittoa tai taistelua tärkeämpää.

Nälkä oppimiseen ja työn tekemiseen ei ole vielä tyydytetty, ja siksi tekisin mielelläni yhteistyötä Sinunkin yrityksesi kanssa. Ole rohkeasti yhteydessä!

Työkokemus

Lakiasiaintoimisto Markku Tolvi, lakimies, toimitusjohtaja, yrittäjä 2020->

Asianajotoimisto Ratiolex Oy, asianajaja, osakas, yrittäjä 2007-2020

Lakiasiaintoimisto Ratiolex Oy, lakimies, osakas, yrittäjä 2006-2007

Asianajotoimisto Ulla-Riitta Harju & Co Oy, lakimies 2006-2006

Hyvinkään käräjäoikeus, hovioikeuden auskultantti 2005-2006

Asianajotoimisto Ulla-Riitta Harju & Co Oy, lakimies 2003-2005

Asianajotoimisto Ulla-Riitta Harju Oy, lakimiesharjoittelija 2003

Koulutus

Luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja 2020

Asianajaja 2007-2020

Varatuomari 2006

KTM, Helsingin kauppakorkeakoulu (yritysjuridiikka ja yrittäjyys) 2006

OTK ja OTM, Helsingin yliopisto (sopimusoikeus) 2003